Verouderde huid

We krijgen er allemaal mee te maken vanaf ons 25e. Huidveroudering als gevolg van een normaal afnemend celdelingsproces en externe factoren (UVA en UVB licht, vrije radicalen door stress, chemicalieën,  roken en  te weinig lichaamsbeweging). Ook crèmes met schadelijke stoffen verouderen de huid aanzienlijk. Denk aan parfums, conserveringsmiddelen, te hoge concentraties werkzame stoffen (overvoering), parabenen en minerale oliën.

Welbekend is de lippenbalsemverslaving als voorbeeld van het verkeerd gebruik van minerale oliën (lees meer).
Een verouderde huid ziet er vaal en dof uit, is dun en verslapt, vertoont pigmentvlekken en rimpels, is atrofisch. Het wordt een kwetsbare, droge huid. Zie hier een voorbeeld van normaal verouderingsproces van een mannengezicht:

Wat zien we hier?

Zowel de opperhuid als de lederhuid worden dunner en droger in de loop der jaren. Doordat de bloedvaatjes verminderen, wordt er ook minder elastine en collageen gevormd: het steunweefsel zakt steeds meer in.  De opperhuid (epidermis) boven de lederhuid wordt naar beneden getrokken door de zwaartekracht en de eerste rimpeltjes worden zichtbaar.  Ouderdomsvlekken ontstaan door de jarenlange blootstelling aan UV licht en ook door hormonale invloeden. Bij het ouder worden verandert ook de botstructuur die de vorm van het gezicht bepaalt . De huid ziet er minder vol uit en vertoont  lijnen. De zwaartekracht doet ook hier zijn werk. Vaak zijn het de verticale lijnen die ons storen, die kunnen de uitstraling grimmiger en vermoeider maken.

Vrije radicalen zorgen voor versnelling van dit proces, doordat ze moleculen 'afpakken'  van gezonde cellen. Vrije radicalen zijn gevaarlijke atomen/moleculen die gaan rondzwerven in het lichaam op zoek naar een ontbrekend elektron dat ze zelf missen. Om aan deze ontbrekende factor te komen, vallen ze de gezonde cellen aan waardoor die dan weer beschadigd en ontregeld worden. Op het niveau van de huid resulteert dit in (vroegtijdige) huidveroudering en kan dit proces zelfs huidkanker veroorzaken.
Huidveroudering zien we ook op de rest van het lichaam terugkomen. Denk aan de handen die peziger lijken doordat het volume verdwijnt, de hals die verslapt en het decolleté dat groeven gaat vertonen en dun wordt.


In 16 seconden zien hoe een jonge vrouw veroudert?

 

Huidveroudering van de hand:



Wat kunt u zelf  doen tegen huidveroudering?

Als we onze huid beschermen tegen externe factoren, een gezonde leefstijl er op na houden  en de huid gezond voeden zowel van binnen als van buiten, kunnen we het proces van zichtbaar ouder worden aanzienlijk vertragen.
Enkele tips van SKin8:

 1. laat eerst uw huid bekijken bij een huidspecialist om de eerste huidschade te bepalen
 2. bescherm uw huid met een goede minerale UV A+B filter (titaandioxide en/of zinkoxide)  als u naar buiten gaat
 3. gebruik dagelijkse verzorging op basis van meervoudige liposomen met gezonde ingrediënten voor uw gehele lichaam 
 4. leef gezond (voeding, beweging, niet roken, stressvrij leven, voldoende rust nemen)
  En tot slot: lach veel en accepteer normale huidveroudering die expressie geeft aan uw gezicht
 

Wat kan Skin8 voor u doen?

 • Grondige analyse van de huidschade en een huidplan voor de korte en lange termijn anti-aging
 • Behandeling op basis van de 7 anti-aging gewoontes voor de huid (gratis tips)
 • Thuisverzorgingsproducten die uw vochtgehalte op peil brengen en de huidbarrière versterkt
 • Microneedling mbv de Enterpen voor de stimulatie van nieuw collageen en elastine, zodat uw huid voller wordt en minder rimpels vertoont 
 • Peelings voor de verfrissing of oplichting van de huid en dieptewerking in de lederhuid  (lees meer over peelings met fruitzuren en over de TCA peeling die uw huid niet vervelt)
 • Bindweefselmassages die uw huid direct een relaxter en voller aanzien geven 

Voor degenen die een cosmetische behandeling met botuline toxine, hyaluronzuurfillers zoals Juvederm, Stylage Restylane, Belotero of hydroxylapatiet (Radiesse) wensen, kunnen maandelijks bij onze arts terecht. Vragen? Bel gerust om alvast een antwoord te krijgen: 06-37350121

Pak de huidveroudering vanaf nu aan bij Skin8.