Hoe werken chemische peelings?  

Bij een chemisch peeling wordt een dun laagje van de opperhuid als het ware 'opgelost' door  een zure stof op de huid aan te brengen. Daarmee onstaat  vervelling of schilfering van oude hoorncellen.  De epidermis wordt dus afgepeld en er wordt een nieuwe huid gevormd. De dieptewerking is aan te passen aan het huidtype en het beoogde resultaat.  Voor zwaardere peelings ben je welkom bij onze gecertificieerde huidspecialist. Voor een mooie thuispeeling met 12% glycolzuur kun je ook bij Skin8 terecht. De peelings die de huidspecialist gebruikt, zijn uitermate effectief en veilig. De botanische (Ormedic) peeling is bijvoorbeeld ook geschikt voor zwangeren en jongeren,  
Direct na een peeling ziet men al verstrakking en lifting optreden. Doet men dit in kuurverband, dan zullen oneffenheden als rimpels, acné of littekens vervagen. Het is noodzakelijk dat er gedurende 2 weken voorafgaande aan de peeling de huid al went aan de producten en de klant thuis al start met de voorbehandeling.  Dit om ongewenste reacties tijdens de peeling te verkrijgen enerzijds en om het maximale resultaat te zien na de peeling. Een peeling stimuleert de versnelde vernieuwing van levende huidcellen waardoor het verouderingsproces vertraagt.


Welke peelings zijn er mogelijk bij Skin8?

Afhankelijk van uw huidtype, voorbehandeling en wensen is er altijd een peeling voor u mogelijk. Ook voor zwangeren en jongeren hebben we veilige producten.


1.  De Dr. Baumann glycolzuurpeeling in percentages van 10, 20 of 30% toegevoegd aan een standaard facial.   Aanbevolen wordt om 2 keer per jaar uw huid een lekkere opfrisser te geven. Een kuur bestaat uit 3 behandelingen met een week tussenpauze.  
 

2. De Clinical Designer peeling van Image Skincare die volledig op maat gemaakt kunnen worden met enhancers (serums met een specifiek doel). IMAGE I Peel staat voor revolutionaire resultaten. IMAGE I PEEL is een peelingproductlijn met natuurlijke ingrediënten als aloë vera, papaja, groene thee en vitamine C. Effectief tegen huidproblemen!. Gegarandeerd direct resultaat. Werkzame stoffen zijn AHA’s (alpha-hydroxy-acids) en natuurlijke organische zuren en fruitzuren BHA’s (beta-hydroxy-acids), waaronder salicylzuur uit de wilgenbast.

 
 
Een kuur van 6 peelings wordt aanbevolen. De tussenperiode wordt bepaald o.b.v. de individuele huid en herstelperiode. 

3. De PQAGE peeling, de eerste TCA  peeling waarbij de huid niet gaat exfoliëren aan de buitenkant. Ideaal voor klanten die direct weer aan het werk willen. Deze peeling kan iedere week gedurende 6 weken worden uitgevoerd. Er is geen vervelling zichtbaar, doordat de gel snel door de opperhuid dringt en direct de diepere huidlagen bereikt. De peeling bevat tevens kojic zuur, wat een oplichtend effect zal hebben op pigmentvlekjes in de huid.   

4. Een DIY thuispeelingsgel op basis van 12% glycolzuur. Inclusief opbouwschema

 
Je kunt deze peeling zelf veilig thuis gebruiken als kuur tijdens de nachtrust.
De 12% AHA zorgt ervoor dat de celdeling in uw huid versneld wordt gestimuleerd. U gebruikt de crème 1 week lang elke avond of 2 weken lang om de avond. De huid zal meer een egale kleur krijgen, wordt optimaal gehydrateerd en nieuwe aanmaak van collageen in de dermis wordt bevorderd.
Het actiefste ingrediënt is deze thuispeeling is 12% Glycolzuur (AHA), wat zorgt voor een verfrissend en schoon tintelend gevoel van de huid. Uw huid voelt de volgende dag al zachter en frisser aan. 
De GLYCO-A thuispeeling mag thuis NIET overdag gebruikt worden! Het is alleen bedoeld voor tijdens de nachtrust. GLYCO-A is parabenen en phenoxyethanol vrij.

 

5.  De VI peel voor hardnekkige pigmentatie 

Peelings zijn geschikt voor iedereen die een algehele betere huidconditie wenst en last heeft van  :

> Acne 
> Fijne lijntjes
> Kleine littekens
> Zonbeschadigingen/pigmentvlekjes
> Grove poriën
> Oneffenheden in de huid
> Grauwe / doffe huidskleur
> Verouderde huid

Kortom: peelings zijn er in diverse formuleringen: voor ieders budget en voor elke huid!

Uiteraard houdt de verzorging na een peeling niet op. Thuisverzorging is noodzakelijk om de huid te helpen herstellen en voeden. De huid is door de behandeling bovendien erg gevoelig voor zonlicht, dus UV bescherming met een minerale filter, zowel UVA als UVB, met minimaal factor 30, is verplicht. De beste bescherming tegen UV licht is uit de zon blijven en hoofd bedekken met een hoed en bedekkende kleding dragen. UV licht is niet zichtbaar, maar is de groottse veroorzaker van huidveroudering in het algemeen. Het is nog steeds zo dat de meeste mensen zich daarvan niet bewust zijn en dit onderschatten. Bij Skin8 vindt u een verantwoorde keuze uit goede UVA en UVB bescherming. 

Wilt u weten of uw huid een peeling kan gebruiken en voor welke behandeling uw huid in aanmerking komt,  laat u dan gerust eens vrijblijvend adviseren. We hebben inmiddels fantastische resultaten bereikt die we met foto's kunnen ondersteunen.Wist je dat er ook speciale 'eyepeelings' bestaan? Deze zijn uiterst zacht en worden ook gebruikt bij gevoelige huiden.  Dus voor iedereen een peeling op maat. Concentraties en zuurgraden worden naar behoefte
aangepast. 

De allersterktste peeling die we in de praktijk toepassen is de TCA peeling. Deze is niet voor iedereen geschikt en dient altijd rustig opgebouwd te worden.

Wil je voor de zomer een egalere, frissere huid, wacht dan niet te lang en boek alvast een kennismakingsafspraak om te horen wat voor jouw huid mogelijk is. 

Wil je in de zomer of voor de zonvakantie nog een peeling om je huid op te frissen? Boek dan bij SKin8 de De biopeeling: deze  kan tot 10 dagen voor de zonvakantie worden ondergaan.