Droge huid

Een normale huid is zacht en soepel doordat deze veel vocht bevat. Om vochtverlies mede te voorkomen, bevat de buitenste huidlaag talg, een olieachtige substantie die verdamping van vocht vertraagt en dit vasthoudt in de diepere huidlagen. Bij een tekort aan talg wordt de huid droog. Een droge huid (xerose) komt vaak voor, vooral na de middelbare leeftijd. Koud weer of frequent baden of douchen kunnen de oorzaak zijn. Ook verkeerd cosmeticagebruik met minerale oliën kunnen een droge huid veroorzaken. Medicijnen zoals antibiotica en chemokuren kunnen de huid ook ineens heel droog maken, zelfs als u daar voorheen nooit last van had.  

Elke keer dat we onder de douche staan of in bad liggen, wordt door het warme kalkhoudende water talg van het huidoppervlak gewassen. Sterk ontvettende zeep, reinigingsmiddelen en geurstoffen in sommige vochtvasthoudende middelen kunnen irritatie van de huid veroorzaken en deze verder uitdrogen. Een droge huid kan branderig aanvoelen en jeuken. Soms raken er kleine velletjes en schilfers los. Schilfering komt het meest voor op de onderbenen. Door krachtig wrijven of krabben,  kan de huid kapot gaan en geïnfecteerd raken. Een ernstige vorm van droge huid wordt ‘ichtyose' (schubbenhuid) genoemd. Ichtyose kan een erfelijke aandoening zijn of kan een gevolg zijn van een aantal andere medische problemen, zoals een traag werkende schildklier.
 

Wat kunt u er zelf aan doen?

  • douche kort en lauw, was je handen niet te warm en niet met zeep, trek handschoenen aan tijdens het schoonmaken met agressieve middelen. 
  • vermijd kou en warmte overgangen
  • stop met het gebruik van alle paraffine-achtige cremes: zolang als men minerale oliën (paraffine, waxen, vaseline, petrolaten) blijft gebruiken, zal de huid verslaafd raken hieraan en zal het onderliggende probleem helaas nooit opgelost worden!  
  • gebruik eens een week lang niets op uw huid en  
  • maak een afspraak bij Skin8, zodat we uw huidconditie goed kunnen beoordelen en aan een oplossing kunnen gaan werken 


    Wat kan Skin8 voor u doen?

    Een droge huid gaat niét over door het smeren van een vette crème. De droge huid zal in de diepere huidlagen gevoed moeten worden met vocht. Daarnaast zal de huidbarrière hersteld moeten worden. Hiervoor hebben we uitermate effectieve producten voor u klaar staan.  Voor het gezicht, de hoofdhuid en de rest van het lichaam. Voor jong en oud, voor baby's tot en met bejaarden.

 

 

 


Een perfecte én snelle aanpak wordt verkregen met de meervoudige liposomengels van Dr. Baumann, eventueel aangevuld met een extra creme of ampul met ureum, lecithine, vitamines, ceramiden, melkzuur en panthenol.   Sommige andere zogenaamde OTC verkrijgbare 'vochtinbrengende of vochtvasthoudende' cremes'  kunnen juist irritatie van de huid veroorzaken en deze verder uitdrogen.
Wanneer schilfering een probleem vormt, kunnen deze bij Skin8 met behulp van speciale oplossingen of crèmes met salicylzuur, melkzuur of ureum worden verwijderd. 

Het vochtgehalte zal na 1 week gebruik bijna 100% zijn! U zult dat zelf voelen en u zult het dus ook zien!

Droge huid, voorgoed verleden tijd! Ga voor advies naar Skin8