Eczeem

Eczeem kenmerkt zich door ontstekingen van de huid:  de huid is droog, jeukt, schilfert, is rood,  soms dik en nat. Dermatitis ontstaat doordat de huid eerst droog wordt. De beschermlaag is dan beschadigd en daardoor is de huid vatbaarder voor allerlei ontstekingen wat nog eens verergerd wordt door krabben. Op de huid kan zich de Staphylococcus Aureus bacterie bevinden.

Er komen tal van vormen van eczeem voor, maar de belangrijkste vindt u hieronder met een korte beschrijving:
 

Atopisch of constitutioneel eczeem

Neurodermatitis is een chronische ontsteking met een veelal erfelijke aanleg met verdikkingen en soms rode, oppervlakkige wondjes . Voornamelijk bij baby''s en peuters komt het voor. Het wordt opgewekt door allergenen en iriterende stoffen.  Er is echter niet 1 specifieke veroorzaker voor de aandoening. In de familie ziet men vaak  astma, hooikaarts en andere allergieën. Bij volwassenen is er meestal sprake van een stoornis in de huidbarrière.  
Deze vorm van eczeem kan jammer genoeg niet worden voorkomen,  omdat het niet veroorzaakt wordt door een specifieke stof. Je raakt er helaas nooit meer van af, maar met een juiste aanpak en behandeling is het goed onder controle te houden.
 

Irritant contacteczeem

Wordt veroorzaakt door ieder contact met een irriterende stof.
 

Allergisch contacteczeem

Wordt veroorzaakt door een allergene stof: een stof die een allergische reactie oproept.
Let op: er is dus wel degelijk verschil tussen een irriterend product en een allergiserende stof.
 

Wat kun je zelf aan eczeem doen?

 • Allereerst zoveel mogelijk eczeem uitlokkende stoffen vermijden. Om te weten welke dit zijn, kijkt u op http://www.huidarts.com/  (de website van het AMC)
 • Parfums, minerale oliën, parabenen,  chemische UV filters en geurstoffen zijn uit den boze. Vermijd shampoo's, bodylotions, wasmiddelen, cremes,  etc met deze ingrediënten. Weten welke stoffen dit zijn? Bekijk de  INCI ingrediëntenlijst van Dr. Baumann. Klik hier.  
 • Niet jeuken en niet krabben. D-alpha tocopherol acetate in cremes zal de jeuk verminderen.
 • Niet wassen met zeep en ontvettende middeltjes.
 • Draag katoenen kleding en ga niet te lang, heet douchen of badderen
 • Ga in het geval van bacterien en  infecties naar een dermatoloog voor antibiotica
 • Gebruik cosmetica met vitamine B12 voor de remming van de ontsteking en tea tree voor de bestrijding van  infecties. (Skin8 heeft hiervoor een speciale creme en ampullen in het assortiment)
 • Zorg bovendien dat uw huid haar vochtgehalte weer op peil krijgt.
   

Wat kan Skin8 voor u betekenen?

Wilt u zelf niet 'zoeken' naar de juiste ingrediënten en cosmetica en gewoon verzekerd zijn van een topproduct dat veilig is en natuurlijk en uw huid verzacht? Het Dr. Baumann gamma specifiek voor de eczeemhuid zal uw huid herstellen. Het assortiment is zeer uitgebreid, met bodylotions, shampoo, conditioners, haarlotions,  voetenbalsems, deodorant etc.  Ceramides, ureum, teunisbloemolie, vitamine B12, D-alpa-tocopherol acetaat: het zit er allemaal in. Er is zelfs een baby en kidscream die op natuurlijke wijze het jonge evenwicht zal herstellen. Het resultaat zal u verrassen!

De huid van volwassenen moet daarbij volledig gehydrateerd worden en dat kan alleen met meervoudige liposomengels. Binnen 1 week is de ergste jeuk verleden tijd en het vochtgehalte terug op 100%! Indien nodig wordt een extra creme -die de Staph bacterie doodt- toegevoegd aan de dagelijkse huidverzorging.

U wilt op basis van deze informatie een huidanalyse laten doen bij Skin8? Bel of mail voor een afspraak.

 

Psoriasis (vulgaris)

Bij deze meest bekende chronische ontsteking van de huid, die niet besmettelijk is, wordt de opperhuid om de 4 tot 6 dagen vernieuwd. Dit in tegenstelling tot een normale huid die er een maand over doet. Bij psoriasis gaat de deling zo snel, dat de cellen geen kans krijgen om vollledig te rijpen. Het zijn dan witte plakkerige schilfers op ellebogen, onderrug, hoofdhuid en knieën. De huid is dik en rood en jeukt; krabben is onvermijdelijk.

De uitingsvormen wisselen sterk in seizoenen. Als je ouders het hebben, is de kans 10% dat je het ook krijgt. Meestal komt het tussen het 10e en 30e levensjaar tot uiting.
 

Wat kun je zelf aan psoriasis doen?

 • ga naar een arts  (hormoonzalf, salicylzuur, vitamine D en lichttherapie zijn gangbare behandelopties)
 • gebruik de juiste cosmetische producten om psoriasis onder controle te houden
 • vermijd minerale oliën (zitten in de meeste cosmeticaprodcuten, maar niet in die van Dr. Baumann)
 • stap over op gezonde huidverzorging, ook voor het lichaam en maak een afspraak bij Skin8

 

Wat doet Skin8 voor u?

De huidspecialist zal uw voorgeschiedenis en medicijngebruik in acht nemen, bij het adviseren van gezonde dagelijkse huidverzorging. De psoriasishuid heeft vooral behoefte aan cremes met vit B12, ureum en vetten die gelijk aan de huid zijn. De producten van Dr. Baumann bevatten uitsluitend natuurlijke oliën zoals jojoba, amandel-, teunisbloem-  en  macadamie olie. Deze oliën worden volledig door de huid opgenomen en zullen de huid soepel houden en het aanzien van de droge schubbige huid verminderen. De jeuk en irritatie zullen afnemen door de vitamine B12. De huid zal door de gezonde ingrediënten er ook weer gezonder uitzien en beter aanvoelen!