Gevoelige huid

Een gevoelige huid betekent een extra kwetsbare huid: de huid is uit balans en reageert al snel bij aanraking.
Het weer, ingrediënten in cosmetica en voedingsmiddelen zorgen voor irritatie: de huid kleurt dan rood, jeukt, gaat branden, prikt, trekt en heeft vaak schilferige plekjes. De gevoelige huid is meestal dun en kent een fijne structuur.  Doorgaans zal niet alleen het gezicht snel geïrriteerd raken, maar het hele lichaam.


Een gevoelige huid komt vooral voor  bij droge huiddtypes, maar ook bij de vette huid of gecombineerde huid.


Wat kunt u er zelf aan doen?

  1. probeer erachter te komen waarop de huid reageert en bezoek een huidspecialist om de huid te kalmeren en
  2. het vochtgehalte in de huid terug te brengen tot 100% !
  3. stop direct met parfums, conserveringsmiddeln, minerale oliën etc. (zie lijst) in gezichtscreme, zeep en bodylotions
  4. stap over op echt gezonde huidverzorging 
  5. behandel je huid zacht met lauw water en raak het zo min mogelijk aan (niet wrijven en krabben etc.)
  6. draag luchtige, katoenen kleding
     

Wat kan Skin8 voor u doen?

Skin8 zal na een kennismakingsgesprek een proefbehandeling uitvoeren om vast te stellen hoe gevoelig uw huid reageert. We stellen dan eerst vast hoe serieus uw huid beschadigd is. U krijgt voor thuis een professioneel advies om uw huid weer terug in balans te brengen. Na een week komt u terug  zodat we uw ervaring horen en zelf kunnen zien wat de eerste resultaten. Waarschijnlijk is de jeuk dan verdwenen en ziet uw huid er al veel beter uit. Dan kunnen we  weer een stap verder gaan door het toevoegen van een aanvullend product.

Skin8 gebruikt bij voorkeur de Skinident producten,  met 100% huideigen stoffen, zodat de kans op een irritatie nagenoeg nihiel is . Mocht u minder goed reageren op lipiden, dan is de Beaucaire Sensitive lijn een ware uitkomst voor uw huid. Een andere startoptie is-  hoe raar het ook moge klinken-,  de baby- en kidscream waarmee al heel veel kinderen en volwassenen geholpen zijn!  Daarna kunt u eventueel overstappen naar liposomengels. U begrijpt het: alleen een advies en plan op maat zal u helpen,  omdat ook uw huid uniek is.  

Kom gerust eens langs. De huidspecialist van Skin8 helpt u graag op weg naar een gezonde, zachte, mooie huid.