Botox in een potje tegen kraaienpootjes: te mooi om waar te zijn?

Nee, het werkt nl. echt.! Argireline is het ingredient! Bewezen effectief, klinisch getest, na 30 dagen bijna 30% rimpelreductie!.  Argireline®levert dus superieure anti-rimpel resultaten. Het is een combinatie van aminozuren geformuleerd om de gezichtsrimpels te ontspannen, de mate van bestaande rimpels te verminderen, en de toekomstige ontwikkeling van rimpels te verminderen.

Argireline® vertegenwoordigt een doorbraak in de cosmetische wetenschap vanwege de opmerkelijke snelheid in anti-rimpel activiteit. 

 
Wat is argireline en wat doet het?

Argireline is een peptide, een keten van aminozuren zoals we die uit de biologielessen kennen. Argireline wordt qua werking vaak vergeleken met Botox door het vermogen zenuwsignalen (neurotransmitters) te blokkeren die zorgen voor aanspanning van gezichtsspieren, zonder deze te verlammen. Hoewel het zonder twijfel veel minder krachtig werkt dan Botox- het verlost je nl. niet direct van een rimpel-, is klinisch bewezen dat Argireline een opmerkelijke antirimpel werking heeft bij aanbrenging op de huid en vormt het een goede ondersteuning in anti-age huidverzorging en ter ondersteuning van injectables.

Argireline,  ook wel acetyl hexapeptide-3 of -8 genoemd, was bijna 15 jaar geleden al een doorbraak in de cosmetische wereld t.a.v. de antirimpel werking. Deze hexapeptide (keten van 6 natuurlijke aminozuren) heeft een klinisch bewezen zelfde soort werking als botox*, echter zonder eventuele bijwerkingen en risico op schade aan de huid of gezichtsspieren. Argireline blokkeert de neurotransmitters (zenuwsignalen) die zorgen voor aanspanning van gezichtsspieren, zonder deze spieren tijdelijk te 'verlammen' (zoals botox). De natuurlijke uitdrukking en bewegingen blijven behouden, terwijl de spieren die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van rimpels zich ontspannen. Dit veroorzaakt een significante vermindering in de diepte en grootte van fijne lijntjes en rimpels en helpt deze voorkomen en verminderen.

In dit schema zie je een vereenvoudige weergave van het aangrijpingspunt
 Een botuline injectie zorgt er dus voor dat de neurotransmittors geblokkeerd worden, argireline in een creme werkt in een eerder stadium al en zorgt er in eerste intstantie voor dat neurotransmitters niet produceerd worden, waardoor er eigenlijk nauwelijks prikkeloverdracht op de aantrekking van de spieren is. 

Uit onderzoek blijkt verder dat een concentratie van 10% argireline de meest optimale effecten geeft. Bij hogere concentraties wordt geen effectiever resultaat behaald. Een klinische test wees in 2002 reeds uit dat een emulsie met 10% Argireline een gemiddelde vermindering in rimpeldiepte tot gevolg had van 30% na 30 dagen gebruik.
De volgende resultaten liegen er niet om :
> Rimpels rond de ogen waren na 15 dagen tot 17% verminderd
> De huid voelde tot 39% zachter en elastischer aan
> De huid was tot 42% minder droog
> De teint verbeterde tot 45%

 In 2012 is er een ander onderzoek gedaan onder Chinezen en daar kwamen gelijkwardige resultaten uit.  
In onderstaand diagram is de rimpeldiepte op dag 1 en op dag 30 gemeten. 

 Deze foto's komen rechtstreeks uit de studie je kunt downloaden.
 

Anno 2016 komt de firma MEdex met een nieuw argireline serum dat maar liefst 10% concentraat bevat en dus nu op de plank bij Skin8 staat. Omdat we vinden dat alleen bewezen producten die plaats in ons anti-aging assortiment verdienen, bestaande uit bionome producten, cosmeceuticals en veilige peelings. Wil je je huid in zijn geheel goed aanpakken, kom dan eens langs voor een totaalaanpak.   

* = bronnen:

Skin Inc. Magazine juli 2011
International Journal of Cosmetic Science 24 303-310 (2002) - C. Blanes-Mira, J. Clemente, G. Jodas, A. Gil, et al: "A synthetic hexapeptide (Argireline) with antiwrinkle activity".

Referentie:

1. C Blanes-Mira, et al., A synthetic hexapeptide (Argireline) with antiwrinkle activity, International Journal of Cosmetic Science 24(5) 303-310 (Oct 2002)