Acne (pukkels, puistjes, milia, comedonen, en mee-eters)

Wie kent het niet?! Er wordt geschat dat circa 90% er ooit in zijn of haar leven mee te maken krijgt. Ontsierend, maar niet iets om je nog langer voor te schamen, Met een goede aanpak en en de juiste onderhoudsproducten is acné goed onder controle te krijgen.

Elke huid produceert talg, maar de mate waarin en de dikte van de huid bepaalt of er ontstekingen in de huid ontstaan die leiden tot acné. Ook bacteriën zoals de Aureus Staphylococcus (de "Staph") en de Propioni bacterie zijn boosdoeners die bij sommigen acné veroorzaken. Acné kan opvlammen door  factoren zoals:

  • hormonen (jeugdpuistjes, menopausale pukkeltjes)
  • voeding (steroïden en groeihormonen in melk, geraffineerde suikers) 
  • leefwijze (stress, te weinig beweging, punniken)

En wat dacht u van huidproducten met conserveringsmiddelen, parfum en minerale oliën zoals vaseline, waxen en paraffine?   

In de talgklieren en op de huid bevinden zich bacteriën die de talg omzetten in vrije vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren, zet de verstopte talgklier steeds verder uit en barst uiteindelijk. De irriterende vrije vetzuren komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken er ontstekingen:  een bacteriële kolonisatie van de talgklier.

Acné komt op alle leeftijden voor.  Zie hier enkele voorbeelden van dikke rode bulten (papula's), wondjes, comedonen. pustels (puistjes met etter) en littekenvorming. Ook komt acné voor  op de rug, de borst, de schouders en in de nek. Bij Skin8 kunnen we alle locaties behandelen.


 

De behandeling bij Skin8

Aangezien acné voorkomt in vier graden (Pillsbury Classificatie) van mild tot zeer ernstig, zal de huidspecialist hierop de behandeling aanpassen. Zware acné zal worden doorverwezen naar een arts of dermatoloog als medisch ingrijpen noodzakelijk of wenselijk is (locale antibiotica, cyclische antiobioticakuur, tretinoïne en isotretinoïne). Soms is ook een inwendig anti-bioticum nodig.  Eenmaal gestabiliseerde vormen van ernstige acné worden dan bij Skin8 verder behandeld.  U kunt dan denken aan een op maat gemaakte peelings, een onderhoudsfacial met dieptereiniging en/of thuisgebruik van cosmeceuticals. Met blauw of groen LED (light emitting diodes) licht wordt de huid weer rustig gemaakt en ontstekingen geremd. Informeer er gerust eens naar.
 

Graad 1 en 2 acné kunnen dus prachtig behandeld worden bij Skin8 met producten die mild reinigen, goed ontsmetten en verstoppingen tegengaan. Dit doen ze door het vloeibaarder maken en houden van de huidtalg. U zult niet minder talg gaan produceren, maar wel een kwalitatief betere talg die beter afvloeit. Met bijvoorbeeld  de producten van Dr. Baumann worden de vrije vetzuren, veroorzaakt door de acné bacterie, geneutraliseerd waardoor heftige ontstekingen minder frequent gaan voorkomen.  Ook wordt er aandacht besteed aan de vochthuishouding van uw huid, want dat wordt vaak onderschat. Een  vette huid kan nl. nog wel vochtarm zijn.  
Mocht extra hulp nodig zijn om de acné te bestrijden, dan worden specifieke bacteriedoders ingezet als aanvulling op uw thuisverzorging.
 

Wilt u advies over een goede dagelijkse acné verzorging? Plan een intake.

U kunt bij Skin8 ook terecht voor een specifieke acnékuur. Naast reinigen en ontsmetten gaan we tevens de hoornlaag van de huid dunner maken met speciale fruitzuurbehandelingen, zodanig dat de talg nog beter kan afvloeien en de acné onder controle blijft. Wie graag meer wil weten over de  acné behandelingen en over de producten die u thuis verder helpen, kan hier contact opnemen.


Resultaten na 90 dagen
 

Noot: met dank aan Image Skincare, resultaten zijn indicatief en
gebaseerd op het Skin8 adviesplan met consequent thuisgebruik. 

 

Benieuwd wat Skin8 voor u kan doen?

Bel of mail ons even met uw vraag. Wij zijn er tenslotte voor UW huidverbetering.