Microneedling, collageen inductie therapie : dermastamp, dermaroller of dermapen/enterpen  

Microneedling is een eeuwenoude techniek uit het verre oosten waarbij met hele kleine naaldjes de huid gepenetreerd werd om d ehuid te verbeteren.  Heden ten dage is het een veilige, professionele behandeling voor het verhogen van de productabsorptie en collageenvorming. Bij Skin8 maken we o.a. gebruik van de Enterpen, het snelste microneedlingapparaat dat instelbaar is  per 0,1 mm  en daardoor exact af te stemmen op de specifieke huidaandoeningen. 
Het basisprincipe is eenvoudig te begrijpen: de micronaaldjes veroorzaken in de dermis minuscuul kleine  microkanaaltjes  en een 'schrikreactie'  in de huid ( microtrauma)  waardoor de  wondhelingscascade in de huidcellen een stimulans krijgt. 
Het gevolg is dat oud collageenweefsel wordt vervangen door nieuw collageen en elastine.  Er ontstaat na een paar maanden een compleet nieuwe onderhuidse bindweefselmatrix.  Op deze manier pakt de dermapenbehandeling  de huidverslapping aan en geeft het nieuwe stevigheid  aan uw uiterlijk, op een geheel natuurlijke manier. De huid wordt dikker en rimpels,  littekens en andere storende oneffenheden zullen verdwijnen of minimaliseren. De huid wordt bovendien egaler van kleur.

Microneedling kan handmatig uitgevoerd worden met rollers en een dermastamp, maar dus ook electrisch. Het voordeel van de electrische versie met de Enterpen is dat voor iedere klant een nieuwe steriele CE gecertificeerde naaldencartridge wordt gebruikt om risico's op infectie te vermijden. De Enterpen is bovendien per deelgebied (bijvoorbeeld rond de ogen, mond en op het voorhoofd)  op een andere diepte in te stellen. Voorts is het resultaat afhankelijk van de juiste verzorgingsproducten ( ons advies: zonder parfum en zonder conserveringsmiddelen!).


Wanneer ziet u resultaat?  

U zult even geduld moeten hebben, omdat collageen tijd nodig heeft  om te vernieuwen (minimaal  2 tot-3 maanden), maar de resultaten mogen er des te meer zijn!.  Direct na de behandeling kan er wat roodheid optreden wat een paar uur tot 1 dag kan aanhouden.  Dit komt door het vrijkomen van acetylcholine in de huid, wat een  normale reactie is op prikkeling. De ene persoon zal dit meer ervaren dan de andere, maar dat zegt niets over het resultaat. Ook kan er wat lichte vervelling optreden. Dit is ook geheel normaal en herstelt zich met nieuwe huidcellen.  
Microneedling kan in het bijzonder een uitkomst zijn voor degenen die een alternatief voor fillers en laserbehandelingen zoeken. Ook kan microneedling in combinatietherapie toegepast worden met LED therapie en peelings.  Een kuur van 6 behandeling biedt de beste resultaten.


Indicaties microneedling

 • Gezicht-, hals-, decolleté- en handverjonging
 • Fijne lijntjes
 • (Acné) littekens
 • Zonbeschadiging
 • Rosacea
 • Pigmentstoornissen (pigmentvlekken, melasma, ouderdomvlekken)
 • Grove huidstructuur / vergrote poriën
 • Striae / striemen
 • Cellulite
 • Haarverlies en kale plekken (icm met L-Ascorbic Acid)


Afhankelijk van de indicatie wordt de frequentie en de naalddiepte bepaald.
U krijgt van de huidspecialist een advies ter voor- en nabehandeling.
 

RESULTATEN ENTERPEN™

 

Microneedling versus IPL (intense Pulsed Light)

Uit een directe studie uit 2011 blijkt dat microneedling meer huidverdikking en meer collageenexpressie opleverde dan IPL. Twijfelt u nog tussen deze behandelingen, laat het ons weten.

 


Microneedling kent een korte hersteltijd, omdat de opperhuid in tact blijft. Het is daarmee een huidvriendelijkere behandeling dan lasertherapie. Met microneedling kunnen er onovertroffen resultaten bereikt worden, mede door de gebruikte serums en gels van natuurlijke substanties die de huid op een gezonde manier vernieuwen. Het mooie is dat de huid zichzelf aan het werk zet!


NANO-dermabrasie 

Met een NANO-dermabrasie behandeling wordt de huid gepolijst. De huid wordt gladder, zachter en beter doorbloed. Met behulp van nanotechnologie worden de dode huidcellen van de bovenste huidlaag verwijderd zonder de huid te beschadigen. De celvernieuwing en de doorbloeding in de huid worden optimaal gestimuleerd. Bovendien zorgt de behandeling voor een betere opname van huidverbeterende werkstoffen die tijdens de behandeling worden gebruikt. NANO-dermabrasie is een oppervlakkige behandeling om de huid snel, makkelijk en veilig op te frissen. Klanten ervaren de behandeling minder “pijnlijk en gevoelig” dan een micro-needling behandeling. Na de behandeling ziet de huid er fris roze uit, de warmte en kleur zal binnen een paar uur afnemen.
 
NANO-dermabrasie is `makkelijk te ondergaan en dus een mooie behandeling als u last heeft van ;
 

 • een ruwe huid                                                                                      
 • couperose                                                                        
 • lichte zonbeschadigingen                                               
 • (rest) acné      
 • ​een slecht doorbloede huid 
 • grauwe huid
 • een verouderde huid
 

Tijdens de NANO-dermabrasie behandeling kunnen we effectief het krachtige NANO-AGE serum als werkstof inzetten. Het biodynamische serum met nanotechnologie bevat 2% hyaluronzuur (laag moleculair gewicht). Dit stimuleert de bloedstromen in de huid waardoor celvernieuwing opnieuw extra geactiveerd wordt. De productie van collageen en elastine wordt gestimuleerd en het NANO-AGE serum geeft direct na het opbrengen al een licht verstrakkend gevoel aan de huid.

Benieuw naar wat het beste past bij uw huid? Belt u dan met Skin8 voor een gratis advies. Wij zijn gecertificeerd behandelaar van de NIMEB en jelpen u graag. 

 

Let op: aanbieding tot eind februari 2019
*microneedling 1 behandeling volledig gezicht van 149 euro voor slechts 100 euro!
* nanodermabrasie van 125 voor 85 euro!