Allergische huid  

Wanneer een lichaamsvreemde stof een ongewenste en overdreven reactie van ons afweersysteem uitlokt, spreken we van een allergie. Er zijn tal van verschijningsvormen (zie de website van huidinfo.nl) , De allergie kan zich op onze huid voordoen of in ons lichaam, in enkele gevallen zelfs levensbedreigend zijn (zoals bij zwelling van keel en luchtwegen, analfylactische shock). 

Wat de huid betreft hebben we te maken met allergiserende stoffen in cosmetica, shampoo's en bodylotions. Let u eens op de zogenaamde babyproducten waar nog veel te vaak methylisothiazolinone in zit, zo ook in  wasmiddelen en shampoo's.  Metalen, rubber, conserveringsmiddelen (parabenen), parfums, hormoonzalven, pleisters kunnen allemaal een allergische reactie uitlokken.  Roodheid, jeuk, schilfering, bultjes zijn hier allemaal uitingen van.  Een ooit opgebouwde allergie zal direct weer opvlammen zodra  we met het allergeen in aanraking komen. Een allergie gaat nooit over.


Wat kunt u zelf doen?

Bij de arts kan een allergietest gedaan worden met wisselend succes.  Plakproeven, priktesten of bloedtesten kunnen allergenen opsporen.

De arts zal u medicatie voorschijven. Bijvoorbeeld bij eczeem,  corticosteroid creme/zalf en bij galbulten anti-histaminica. Mensen die allergisch reageren
op bijvoorbeeld wespensteken moeten een epenifrinepen bij zich dragen
zodat ze zichzelf daarmee kunnen injecteren en de zwelling verminderen.  
Vermijd ten alle tijden de stof waarvoor u allergisch bent.
Gebruik zuivere cosmetica zonder allergenen.


Wat kan Skin8 voor u doen?

Skin8 houdt zich alleen bezig met klachten die zich in/ op de huid manifesteren en door u als hinderlijk worden ervaren,  Elke uitslag en ernst van een allergie vraagt om een ander huidplan. Mensen  die last hebben van een contactallergie -die helaas niet genezen kan worden met een medicijn- gaan over op de 1e keus huidverzorgingslijn  Skinident. Deze toplijn  bevat  100% huididentieke ingredienten en vitamines,  waarvan de kans op een reactie dus echt minimaal is. . Het lichaam herkent nl. direct alle werkstoffen , zal ze ook direct opnemen. Skinident is zeer spaarzaam in gebruik. De score van Skinident Multi Vitamin is 100 uit 100 volgens cosmetic tester!. Een beter product bestaat er toch niet?
 

Het superproduct van Dr.Baumann Cosmetics


Er zijn shampoos, bodylotions, voetcremes, gezichtscremes... gewoon .een compleet assortiment voor het hele gezin, voor het hele lichaam, voor jong en oud. Alles zonder overbodige verpakking, zonder vulstoffen, zonder parfum (allergeen nr. 1!), zonder conserveringsmiddelen en minerale oliën.

Wilt u ook een huidproduct met perfecte verdraagbaarheid op basis van geselecteerde werkstoffen, een optimale werking zonder ook maar 1 overbodig ingrediënt? Kom dan eens langs bij Skin8. Praktijk voor echte huidverbetering.


 

Weetje: zonneallergie.........

Wie kent het niet? Je smeert je goed in voor het zonnetje en dan verschijnen er jeukende bultjes op je decolleté, of bruine vlekken in je hals?  Ooit wel eens bij stilgestaan dat dit geen zonneallergie is, maar juist allergie voor het zonneprodukt, voor de parfums en conserveringsmiddelen?
Een gezonde bescherming op basis van minerale breed spectrum filter helpt dit voorkomen.
 

Gezonde zonbeschermingsproducten van Dr. Baumann