Littekens

Littekens zijn beschadigingen van de diepere huid, de lederhuid. Sporen van brandwonden, beschadigingen door verkeerde gezichtsbehandelingen,  acne,  verbrandingen door de zon,  opengekrabte korstjes, zwangerschap (striae) en operaties kunnen littekens veroorzaken, met pigmentverlies als neveneffect. Littekens kunnen hypertrofisch zijn en gepaard gaan met rode of witte verdikkingen op of in het huidoppervlak. Ze worden vanzelf in de loop der tijd minder zichtbaar, maar veel mensen vinden het nog steeds erg ontsierend.
 

Wat kunt u zelf aan littekens doen?

  • allereerst de littekens met rust laten: oppervlakkige wondjes zoals schaafwondjes zullen doorgaans mooi genezen en geen litteken achterlaten. Wel kan het pigment verdwijnen, dus stel ook kleine wondjes nooit bloot aan zonlicht en krab de korstjes er nooit af. Littekens vervagen meestal zelf met de loop der tijd.
  • verzachten met crèmes
  • laten behandelen bij een specialist
     

Wat kan Skin8 voor u doen?

Littekens kunnen verminderen door crèmes die de huid zacht houden. Met vitamine C preparaten die de huid beschermen en herstellen, waardoor de genezing mooier verloopt, hebben we mooie resultaten gezien. Vooral bij verse oppervlakkige wondjes is dit succesvol.
 
Microneedling is een andere methode om fantastische resultaten te krijgen voor alle vormen van huidverjonging, zoals vervlakking en/of verzachting van het litteken, verminderen van acnélittekens bij een atrofische huid en kleurcorrectie. Microneedling is bij uitstek een van de bewezen technieken om uw huid gladder en voller te krijgen vanuit de diepere huidlagen. Bij Skin8 staan wij als enige praktijk in West- en Midden Brabant klaar om u te mogen behandelen met de Enterpen.  Daarnaast gebruiken we ook de dermastamp van White Lotus die in de praktijk van Skin8 pp naam van de klant bewaard blijft en uitsluitend voor de desbetreffende klant ingezet wordt.  
.


  Benieuwd of deze behandeliing ook voor u uitkomst biedt? Bel gerust voor een gratis intake met Skin 8.