Uw huid in al haar facetten  

De huid is een prachtig orgaan wat al onze aandacht verdient. Het is grootste orgaan van ons lichaam en wordt zowel van binnenuit  als van buitenaf gevoed . Het dient ons te beschermen en is daarom nauwelijks doorlaatbaar. Hoewel onze huid een zelfregulerend mechanisme heeft, kan het toch af en toe  verstoord raken en treedt er jammer genoeg vroegtijdig huidbeschadiging op.  Ook voelt  de huid dan zeer onaangenaam aan. Het is een algemeen feit dat allergieën en een droge huid een toevlucht nemen. Circa 90% van ons krijgt ooit te maken met een dergelijk probleem.
 

Herkent u dit en wilt u weten wat u eraan kunt doen? Neem dan gerust contact op met de huidspecialist van Skin8 om de huid in terug balans te brengen.  Een advies is tenslotte gratis. Met  professionele huidverzorging voor thuis kun jej snel zelf aan de slag en als je wilt ben natuurlijk altijd welkom voor een fijne boostbehandeling voor een special seizoen, voor een feest, een etentje,  of gewoon: om je nog zelfverzekerder te voelen en er nog beter uit te zien. 
Als extra service kun je bij Skin8 ook altijd voedings- en leefwijze adviezen krijgen. 


De huidlagen

Bij Skin8 werken we niet alleen in de epidermis (bovenste laag)  van de huid, maar ook daaronder, in de dermis. De behandeling gaat dan ook  verder dan in een reguliere schoonheidssalon door een schoonheidsspecialist. Huidverbetering betekent werken aan herstel in de levende huidlagen, nieuwe celdeling activeren en de huid opnieuw in een mooie balans brengen. Uiteraard alleen met gezonde producten zoals Dr. Baumann Cosmetic en minerale huidverzorging.

Met welke lagen hebben we te maken als we in de huid werken? Onderstaande schetsen geven de 3 verschillende lagen van de huid (in blauw) weer:


De epidermis is de buitenste cellaag waar we als consument onze cremes smeren. De epidermis bestaat  uit 5 lagen, waarvan de onderste -de basaalmembraan- de belangrijkste is voor nieuwe celgroei. Het is dus uitermate belangrijk dat hier de juiste werkstoffen terecht komen en dat we schadelijke stoffen vermijden!

De dermis is de lederhuid, de  laag met bloedvaten, zenuwen, haarwortels, zintuigen en talg- en zweetklieren. Hier vinden we ook het welbekende collageen, de fibroblasten  en elastinevezels:  het veerkrachtige 'dekbedje' van onze huid.  Dit is het gebied wat we met peelings en mesotherapie kunnen verbeteren, mits uiteraard deskundig toegepast  Bij skin8 werken we met de producten van Image Skincare, de Clinical Couture peelings en mesotherapie van WhiteLotus en binnenkort ook de mesogun.

 


Dieptewerking van de Clinical Couture  peelings


Zoals je ziet, werken de zuren van de Clinical Couture peelings ieder op een bepaalde diepte. Afhankelijk van het gewenste effect, je huidconditie en het stadium van de kuur die je doorloopt, maken we hier samen een keuze in.

De subcutis (letterlijk onderhuid) bestaat voornamelijk uit vet en beschermt als een soort stootkussen  allereerst onze ingewanden en organen. Dit is het gebied wat we bij Skin8 met rust laten. Alleen medici mogen hier werken.
 

De epidermis en dermis uitgelicht

Laten we eens kijken naar de lagen van de opperhuid in relatie tot cosmetica en waarom het zo belangrijk is om gezonde producten te gebruiken en om de huid  met  meervoudige liposomen te voeden. 


De 5 lagen van de epidermis kennen ieder een eigen celstructuur (zie afbeelding). Ter info: de epidermis van het gezicht varieert in dikte van 0,05 mm tot 0,4 mm.  Op de handpalmen en op de voetzolen is die ongeveer 1,5 mm.

 

Het stratum germinitivum of basale laag is de enige laag van de epidermis met levende huidcellen. Het is de kronkelige cellijn die in verbinding staat met de onderhuid (dermis)  waar de bloedvaten zich bevinden.

De huidcellen groeien en delen zich van onder naar boven in 28 dagen, verliezen daarbij hun kern en sterven af als huidschilfers.  Als we de basaalcellenlaag dus voorzien van voedingsstoffen zoals vitamine A, B5, vitamine C, vitamine E, hyaluronzuur etc, (mits in de juiste dosering en zuiverheid!),  kunnen we een gezonde celgroei krijgen.

De zuiverheid en concentratie van de ingrediënten zijn dus cruciaal bij de verbetering van de huidconcitie. Niet altijd is de hoogste concentratie van een ingrediënt nl. geschikt voor de huid.  Ten eerste omdat de huid maar een beperkte hoeveelheid per dag kan opnemen, ten tweede omdat een overschot de huid kan irriteren en daarmee het  zelfregulerend mechanisme overprikkeld raakt. 

Ook geurstoffen, parabenen, conserveringsmiddelen die -helaas- in de meeste cosmetica nog steeds gebruikt worden, kunnen ongewilde huidreacties veroorzaken zoals eczeem, rode vlekken, droge schilfers.  Weet dat een eenmaal opgedane allergie zich bij een nieuw contact met de  allergiserende stof weer opnieuw zal manifesteren,
  
Bekijk hier de lijst van boosdoeners voor de huid en check je eigen cosmetica hierop.  Lees hier vervolgens over de bionome huidverzorgingslijn Skinident van Dr. Baumann als je last hebt van ernstige huidaandoeningen na bijvoorbeeld een ziekte, bij eczeem of psoriasis. Skinident is ook voor mensen die het beste van het beste willen en dus echt alleen hun huid willen voeden met 100% huididentieke, zuivere ingrediënten.


Wat is de beste voeding voor de huid?

Helaas is het in de praktijk zo dat de meeste cremes minerale oliën bevatten  (lichaamsvreemde aardolie-achtigen, meer info hier). Minerale oliën blijven op de huid liggen waardoor eventuele werkzame stoffen niet dieper in de huid kunnen komen.  De Dr. Baumann producten daarentegen bevatten natuurlijke! oliën en bereiken wel degelijk de onderste laag van de opperhuid door het gebruik van meervoudige liposomen-mengels.

Stel je jezelf eens de vraag: wat wil ik met mijn dag- en nachtverzorging bereiken? Wil ik alleen een vette bescherming tegen de kou of wil ik ook gezonde voeding voor de delende huidcellen? En om te beginnen: wat wil ik niet (meer)?.
Wil je eigenlijk veel liever een langdurig gezondere huid die er niet alleen mooi uitziet, maar ook goed aanvoelt? Dan ben je bij Skin8 aan het goede adres.  
Een afspraak voor een gratis advies is tenslotte snel gemaakt. Je hebt niks te verliezen, alleen te winnen. Neem gerust je oude producten mee, zodat we een ingredientenanalyse kunnen maken. 

Uw huid, een kostbaar bezit voor het hele  leven. Wees er trots en zuinig op.